Pezinok

place.svg Bratislavský kraj

Naši zamestnanci a dobrovoľníci pravidelne pripravujú zbierky potravín a šatstva pre rodiny z rizikových skupín. Pri príležitosti oživenia projektu "CESTY VZÁJOMNOSTI" sa sústreďujú aj na aktivity smerujúce k integrácii našich cieľových skupín - seniorov v zariadeniach aj mimo nich, jednorodičovské rodiny či rodiny zo sociálne zvýhodneného prostredia, ľudí bez domova, ale aj ľudí, ktorí prišli náhle o svojich blízkych v tomto období pretrvávajúcej pandémie. V meste Pezinok sa angažuje niekoľko mimovládnych organizácií a občianskych aktivistov, s ktorými má mesto vybudovanú dobrú spoluprácu. Ide o komunitu, ktorá si vzájomné pomáha. Pri vypuknutí pandémie Mesto Pezinok prišlo ako jedno z prvých miest so šitím rúšok v zriadenej dielničke. Zmobilizovalo dobrovoľníkov pri ich roznášaní a distribuovaní tým najcitlivejším. Vieme, že atmosféra mesta je veľmi závislá od toho, ako to funguje v jednotlivých komunitách, a preto podpora a komunikácia musia prebiehať na všetkých úrovniach bez rozdielu. Spájanie komunity je cieľom a jedným z pracovných nástrojov v našom meste.

Práve z tohto dôvodu sme sa rozhodli prepojiť skupinu ľudí, ktorí by radi vyčarili úsmev na tvári s tými, ktorí si myslia, že už na radosť nie je dôvod. Chceme im ukázať, že dobrí ľudia stále existujú a že im záleží aj na tých, ktorí práve prežívajú ťažké momenty svojho života.

Našim cieľom je pomôcť týmto ľuďom materiálnou zbierkou – potešia ich trvanlivé potraviny, hygienické potreby, pracie prášky, deky a spacáky.

Zbierka bude prebiehať od 19.11.2021 do 6.12.2021 na Mestskom úrade v Pezinku.

Získať link na zdieľanie Link skopírovný!

Novinky

Nezmeškajte už žiadne tipy a triky a dostávajte novinky zo sveta darovania!
Newsletter posielame raz, maximálne dvakrát mesačne.

Prihlásiť sa
close.svg