9.9.2024

Organizácie, zapojte sa do #GivingTuesday a požiadajte o potrebnú pomoc

Využite príležitosť získať pomoc pre svoju organizáciu a staňte sa súčasťou celosvetovej oslavy štedrosti a dobrých skutkov. Zapojte sa do ôsmeho ročníka #GivingTuesday na Slovensku a šírte spolu s nami dobro.

Poslaním #GivingTuesday je inšpirovať čo najviac ľudí k štedrosti a pomáhaniu. No často nevedia, kde začať a komu pomôcť. Preto vám v  tomto ročníku prinášame možnosť využiť silu #GivingTuesday a získať prostredníctvom celosvetového sviatku podporu pre vaše finančné či materiálne zbierky alebo dobrovoľnícku pomoc.

Prečo by ste sa mali zapojiť?

Využite veľkosť oslavy štedrosti vo svoj prospech. Vašu finančnú zbierku, materiálnu zbierku či dobrovoľnícku príležitosť zverejnite aj na webe #GivingTuesday a my vám pomôžeme dostať ju k ďalším ľuďom. Je to veľmi jednoduché.

Kedy a kde začať?

Už teraz sa zamyslite, s akou situáciou potrebuje vaša organizácia pomôcť. Rozhodnite, čo je pre vás dôležité – financie, pomoc rukami, materiálna pomoc, čas venovaný vašim klientom alebo niečo iné? Čo najpodrobnejšie definujte vašu požiadavku a to, ako by mal vyzerať stav po jej naplnení – komu a ako môžu firmy či jednotlivci pomôcť. Potom môžete vytvoriť kampaň a začať hľadať a zbierať podporu pre váš projekt. Inšpirujte sa overenými postupmi: Úspešná kampaň, krok po kroku

Prvý krok

Pomôžeme vám, aby sa vaša kampaň dostala k čo najväčšieho počtu ľudí. Najdôležitejšia práca je však na vás - snažte sa rozšíriť informácie o vašich potrebách do vašich komunít. Hovorte o tom s vašimi príbuznými, známymi, podporovateľmi, susedmi, kolegami a kolegyňami.

Do #GivingTuesday sa môžete zapojiť niekoľkými spôsobmi. Môžete vytvor kampaň na darcovskom či dobrovoľníckom portáli alebo špeciálnu podstránku na vašom webe, prípadne prostredníctvom postu na vašich sociálnych sieťach požiadate o konkrétnu pomoc. Práve link je podstatný pre to, aby sme vám mohli sprostredkovať pomoc. Využiť môžete rôzne formy pomoci, ako je napr. :

  • krátkodobá finančná zbierka - donio.sk
  • materiálna zbierka – vaša webová stránka/soc. siete, alebo ozvite sa nám (givingtuesday@nadaciapontis.sk)

Druhý krok

Po vytvorení projektu na platforme, webe alebo sociálnej sieti je potrebné zaregistrovať vašu požiadavku na webe #GivingTuesday. Od 24. septembra stačí vyplniť krátky formulár. Vašu ponuku zverejníme na webe a na sociálnych sieťach, aby sa dostala do povedomia širšieho okruhu potenciálnych darcov a darkýň či dobrovoľníkov a dobrovoľníčok.

Registráciou to však nekončí

Buďte aktívni počas celého obdobia #GivingTuesday. Pochváľte sa tým, že ste súčasťou celosvetovej oslavy štedrosti a nadchnite k darovaniu aj ďalších ľudí. Oslovte vašich podporovateľov, dobrovoľníkov, hovorte o tom, čo potrebujete, hľadajte nové prieniky a hlavne, nezabudnite sa pochváliť tým, ako sa vo vašej organizácií pomáha. Zdieľajte šťastné príbehy z vašej organizácie aj tých, ktorí vám pomohli. Inšpirujete tak ďalších k štedrosti a dosiahnete spolu oveľa viac.

Držíme vám palce a radi vám pri tom pomôžeme.

Tím Giving Tuesday Slovensko

Novinky

Nezmeškajte už žiadne tipy a triky a dostávajte novinky zo sveta darovania!
Newsletter posielame raz, maximálne dvakrát mesačne.

Prihlásiť sa
close.svg